Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje A.M Montaža d.o.o., Jadranska cesta 27, 2000 Maribor. Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine A.M Montaža d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina A.M Montaža d.o.o. je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje A.M Montaža d.o.o. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v Spletni trgovini A.M Montaža d.o.o.

A.M Montaža d.o.o. in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek Spletne trgovine A.M Montaža d.o.o. s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve Spletne trgovine A.M Montaža d.o.o. ima uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku, ki ga dobi prek elektronske pošte. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletne trgovine A.M Montaža d.o.o., pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Osebna izkaznica

Naziv: A.M Montaža, montaža industrijske opreme d.o.o.

Naslov: Jadranska cesta 27, 2000 Maribor

E-pošta: info@am-montaza.com

Matična številka: 6731902000

Davčna številka: SI98952480

SRG: Okrožno sodišče v Mariboru

Osnovni kapital: 57.500,00 EUR

Banke in poslovni računi:

SI56 0451 5000 3187 443 (odprt 1.4.2017, NOVA KBM d.d.)

SI56 3300 0000 8544 042 (odprt 6.4.2017, Addiko Bank d.d.)

Plačilne metode

Kreditna kartica – V Spletni trgovini A.M Montaža d.o.o. lahko naročeno blago varno plačate s kreditno kartico. Sprejemamo kreditne kartice, ki so izdane v Sloveniji (EuroCard/MasterCard, VISA), ter Paypal metode. Plačnik mora biti oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije, in v primerih, ko prejemnik in plačnik nista ista oseba, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave prek e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni mogoče spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev.

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti A.M Montaža d.o.o. Vsako naročilo izdelkov postane veljavno po prejetem plačilu z eno od metod plačila. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima A.M Montaža d.o.o. pravico, da od kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki je o veljaven dokaz za reklamacijo oz. vračilo.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini A.M Montaža d.o.o. in se lahko razlikujejo od cen v trgovinah A.M Montaža d.o.o.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije, ki se med sabo lahko razlikujejo, so navedeni ob akcijski ponudbi.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni naslov info@am-montaza.com. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti na naslov:

A.M Montaža d.o.o.

Jadranska cesta 27

2000 Maribor

Garancija

Za vse neželene lastnosti in napake na izdelkih A.M Montaža d.o.o. je odgovorna služba za kakovost. Vse informacije lahko dobite na info@am-montaza.com. V primeru slabe kakovosti izdelka vam izdelek zamenjamo brezplačno.

Zamenjava artikla preneha veljati v naslednjih primerih:

·         nepravilna hramba izdelka,

·         malomarno ravnanje z izdelkom,

·         poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe

Validacijo izdelka dodatno opravi strokovna služba proizvajalca, ki tudi določi upravičenost reklamacije. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z izdelki A.M Montaža d.o.o., se lahko obrnete info@am-montaza.com.

Dobavni rok

Spletna trgovina A.M Montaža d.o.o. želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov na območju Republike Slovenije v roku 5 delovnih dneh proti plačilu, ki je definirano ob naročilu. Za določitev točnega dneva in ure dostave vas bo predhodno poklical naš pooblaščeni dostavljavec. Za dostavo v druge države boste za točen dan in uro dostave obveščeni s strani našega logista. Cena dostave v druge države je definiran v naročilu.

Dostava izdelkov poteka le ob delovnih dnevih.

V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. A.M Montaža d.o.o. je certificiran trgovec s strani bank in ima z banko sklenjeno pogodbeno razmerje. A.M Montaža d.o.o. d.o.o, ima integriran plačilni vmesnik PayPal, ki skrbi za varno sprejemanje plačil prek interneta.

S pomočjo sistema PayPal so vzpostavljeni najboljši varnostni ukrepi, zato so zasebni in finančni podatki (številke plačilnih in kreditnih kartic in načini plačevanja) zaščiteni, že ko jih pošiljate prek interneta. Za varnost in kodiranje podatkov prek sistema PayPal se uporablja 128bit SSL varnostni protokol.

Kupec je sam odgovoren za dostop do svojega sistema in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju A.M Montaža d.o.o. odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Spletne trgovine A.M Montaža d.o.o., bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije.

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@am-montaza.com ali po klasični pošti na naslov:

A.M Montaža d.o.o.

Jadranska cesta 27

2000 Maribor

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.